Projectes internacionals realitzats

SCHOOL TO SCHOOL

Intercanvi cultural entre una escola de la Índia i el nostre centre. Pretén promoure la reflexió crítica mitjançant una proposta educativa que abordi les desigualtats, la pobresa i les relacions Nord-Sud, apropant una realitat concreta, la de l’Índia, des d’un enfocament de valors i de justícia social. Alfhora potencia i reforá actituds i valors de solidaritat entre els alumnes i les alumnes, a través de l’apropament de dues realitats culturals diferents per a un enriquiment mutu.

El projecte enguany

INTERCANVI AMB ALEMANYA

Intercanvi cultural amb alumnat d'un institut alemany. Primer rebem l'alumnat alemany que s'allotjarà amb la família de la seva parella d'intercanvi (alumna/e del nostre centre) i cap al final de curs, el nostre alumnat viatja a Alemanya on tindrà una experiència semblant.

L'objectiu inicial és que els alumnes alemanys practiquin l'espanyol, que estan estudiant, i que els nostres ho facin amb l'alemany (si s'escau) o l'anglès. Tanmateix, l'experiència va molt més enllà: trobar-se amb nois i noies de la seva edat d'una nacionalitat diferent, conèixer altre país, conviure amb un altra família, crear uns vincles que poden tenir continuïtat; en definitiva, es pretén que el nostre alumnat visqui una experiència inoblidable. 

Lamentablement, la pandèmia va truncar l'intercanvi del 19/20 a les portes de la visita dels alumnes alemanys i estem a l'espera de poder reemprendre el projecte...

PROJECTES E-TWINNING

Els alumnes de 4t, van realitzar un parell d'e-twinnings; en aquests enllaços trobareu uns quants d'articles fets per ells que reflexionen sobre el món a venir.

Formen part d'un seguit d'activitats d'orientació que també incloïen reflexions sobre perfils personals o sobre el sistema educatiu. Ens va semblar que per prendre decisions de futur calia també interpretar les tendències principals d'aquest món tan canviant.

Per això hem elaborat dos projectes, un en anglès amb una escola alemanya i un en castellà amb una escola letona​.

En podeu veure els resultats a: 

https://twinspace.etwinning.net/38142/ (4t A i 4t B, amb el Montessori Bildungshaus de Hannover)

https://twinspace.etwinning.net/39646/ (4t C amb Rīgas Valsts 3. ģimnāzija de Riga).

 

No penseu que és un simple treball escolar, trobareu un alt nivell en l'aproximació que el nostre alumnat fa dels problemes que tenim esperant a la cantonada.

Podeu veure també altres e-twinnings: 

2015: https://twinspace.etwinning.net/6240/home

2019: https://twinspace.etwinning.net/93517/home