CONCLUSIÓ DEL PROJECTE ERASMUS+ 2017/2019 "Immigration there's no going back"

Els passats dies 16 a 19 de setembre, els professors de l’Institut Eugeni Xammar David Rodríguez i Joan Canal varen viatjar a la ciutat danesa de Vejle per reunir-se amb professors d’instituts de Rask Molle (Dinamarca), Hövelhof i Friedberg (Alemanya), North Shields (Regne Unit) i Reykjavik (Islàndia).

La finalitat de la trobada era treballar en la conclusió del projecte “Immigration, there’s no going back”, finançat per la Comissió Europea dins el programa Erasmus+, que promou projectes comuns entre centres d’ensenyament secundari de països de la Unió o associats.

Al llarg dels dos darrers cursos escolars, estudiants i professors d’aquests centres s’han trobat en quatre d’ells per realitzar activitats d’aprenentatge relacionades amb la immigració i l’asil polític a Europa i les seves múltiples vessants. Al nostre institut hi ha participat un total de 30 alumnes i 7 professors/es.

En tres jornades de treball en comú, el professorat va analitzar diversos aspectes rellevants en el projecte: temes logístics, despeses, objectius plantejats i assolits... També es va fer recull de tots els materials educatius obtinguts (vídeos, guions, unitats didàctiques...) i es van traduir a tots els idiomes dels països participants. A més, es van analitzar les enquestes fetes a l’alumnat i professorat que hi ha pres part i es va complimentar la major part de la documentació requerida per la Comissió Europea.

La impressió final dels resultats del projecte i de la feina feta va ser tan positiva que es van decidir ja les dates dels propers 9 i 10 de gener de 2020 per una futura trobada a l’Ametlla a fi d’elaborar i presentar una nova proposta de projecte Erasmus+ pels cursos 2020/2022 per part dels mateixos centres que han compartit aquest (amb la incògnita de la participació de centres britànics després del Brexit).

Al Institut Eugeni Xammar considerem que projectes d’aquest tipus contribueixen a que l’alumnat, professorat i famílies del centre ampliïn els seus coneixements i experiències, i que estableixin relacions enriquidores amb companys d’altres països.

Enllaç del projecte

Entradas destacadas
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Entradas recientes
Archivo
Buscar por tags
No tags yet.
Síguenos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square